sâmbătă, 27 noiembrie 2010



LICEUL TEHNOLOGIC STARCHIOJD

                                             OFERTA EDUCAŢIONALĂ
PENTRU ANUL SCOLAR 2012-2013
LOCALITATEA STARCHIOJD, JUDETUL PRAHOVA
STRADA CENTRU NR 1087 COD 107535
TEL/FAX 0244/420016

ARGUMENT:

În anul şcolar 2012-2013 clasele de liceu vor avea următoarele specializări:
  • Clasa a IX-a – ;
  • Clasa a X-a – Tehnician întreţinere şi reparaţii;
  • Clasa a XI-a – Tehnician întreţinere şi reparaţii;
  • Clasa a XII-a –Tehnician întreţinere şi reparaţii.
Având în vedere :
  Baza materială a unităţii:        
   - 12 Săli de clasă
   -  4 laboratoare(fizică-chimie, biologie, 2-informatică)

   -  1 atelier şcoală - domeniul mecanic
   -  Terenuri sport (fotbal, handbal)
   -  O bibliotecă  (9700 volume)
În urma finanţării prin Programul “Phare TVET 2003”, clădirea unităţii şcolare este  reabilitată şi modernizată  (încălzire centrală, tâmplărie termopan,termoizolare, etc.) şi  dispune de :
-          laboratoare tehnologice
-          laborator de informatică
-          laborator multimedia
-          atelier mecanic – dotat la standarde europene
-          CDI (Centru de Documentare şi Informare)

      Personalul unităţii:


CADRE DIDACTICE
GRAD DIDACTIC
I
II
DEF
DEB
Învăţători
5
1
-
1
Profesori
8
4
4
3
Inginer mecanic
0
0
0
1
Maistru instructor
0
1
0
0

Personal didactic auxiliar:
-          secretar
-          bibliotecar
Personal  nedidactic: îngrijitori, fochist, şofer
Acoperierea raţională şi eficientă  a normelor cadrelor
didactice , cu prioritate, cu cadre didactice calificate- respectarea prevederilor HG 844/2002 privind aprobarea nomenclatoarelor, ocupaţiilor, meseriilor şi specializărilor pentru care se asigură pregătirea profesională prin învăţământul preuniversitar, cu respectarea O.M.Ed.C. NR. 5021/23.09.2005 privind metodologia continuării studiilor după finalizarea învăţământului obligatoriu, a prevederilor H.G. 1618/2009 privind finanţarea unităţilor din învăţământul preuniversitar şi a H.G. 21/2007 privind aprobarea standardelor de autorizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar,LICEUL TEHNOLOGIC STARCHIOJD îşi propune următorul Plan de şcolarizare pentru anul şcolar 2012-2013:
Plan de şcolarizare

Nivel de studii
Nr. clase
 cls.I
2
 a II-a
1
 a III-a
2
a IV-a
2
a V-a
2
a VI-a
2
a VII-a
2
a VIII-a
2
a IX-a
1
a X-a
1
a XI-a
1
a XII-a
rută progresivă
1
Posibilităţi de angajare:
- S.C. GAPADD S.A. Vălenii de Munte;
- S.C.Gilmet S.A Drajna;

-în localităţile apropiate sau la oricare alt angajator din judeţ şi din ţară
       
 Predarea şi învăţarea
Prin cultura generală se urmăreşte să se asigure capacităţi de analiză şi de interpretare a unor fenomene sociale şi culturale  manifestate pe plan naţional, european şi mondial, precum şi educarea abilităţilor-cheie: de comunicare, antreprenoriale, matematice şi de orientare profesională, necesare pentru integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii.


În urma asistenţelor efectuate la ore s-au constatat:
*Se realizează ore folosind tehnologii moderne de comunicare şi informare : calculator, mijloace audio, video-proiector etc.
*Creşterea interesului elevilor pentru învăţătură în urma aplicării strategiilor moderne de predare-învăţare.
*Acordarea de sprijin elevilor  pentru continuarea studiilor pe nivele superioare de calificare prin activităţi de consiliere şi orientare.
*Realizarea unui program de sprijin al  elevilor care întampină dificultăţi: pregătire suplimentară, şedinţe de consiliere, etc.
 
         Calificări şi curriculum
Selecţia calificărilor s-a realizat în urma unei analize de marketing care a avut următoarele obiective:  identificarea opţiunilor elevilor pentru specializările din învăţământul liceal ; identificarea necesităţilor agenţilor economici din zonă şi a tendinţelor de dezvoltare din zonă pe diferite domenii economice; realizarea ofertei educaţioale în corelaţie cu necesităţile identificate. S-a ţinut seama în alegerea specializărilor de resursele umane şi materiale ale şcolii , de sugestiile colegilor şi ale părinţilor , iar decizia a fost luată împreună cu reprezentanţii Consiliului local şi ai agenţilor economici parteneri. Proiectul planului de şcolarizare a fost realizat având în vedere gradul de adaptare la nevoile de dezvoltare socio-economică la  nivel local şi prevederile PLAI.
PARTENERIATE ŞI COLABORARE
Nevoia de racordare la exigentele societăţii contemporane, impune tot mai mult parteneriatul dintre şcoala noastră  şi  agenţii economici  din zonă , având ca obiective stabilirea unui echilibru între cererea şi oferta educaţională, valorificarea experienţei în domeniu  pentru formarea deprinderilor practice ale elevilor şi integrarea lor socio-profesională .
                Parteneriatul cu agentii economici
*A fost încheiată o convenţie - contract cu SC. GAPADD SRL Vălenii de Munte, precum și cu un agent economic local, care să asigure  condiţii de pregătire practică a elevilor pe locuri de muncă specializate  de pe fluxul tehnologic al  agentului economic;
*Elaborarea unor CDL-uri în parteneriat cu agenţii economici ;
*Realizarea unor  vizite de documentare pentru elevi şi profesori.
Parteneriatul cu autorităţile locale
 În  ultimii ani colaborarea cu autorităţile locale s-a accentuat , bazându-se pe reciprocitatea intereselor şi pe sprijinul mutual şi nu s-a rezumat numai la aspectele financiare.
                Au fost realizate în parteneriat cu autorităţile locale  diverse activităţi: sărbătorirea unor zile istorice; sărbătorirea zilei satului ; simpozioane educaţionale etc.
                 Monitorizarea activităţilor din şcoală este realizată şi prin cooptarea reprezentanţilor Primăriei şi ai Consiliului local în Consiliul de administraţie al şcolii.
 Parteneriat cu alte instituţii de învăţământ:
                Liceul Tehnologic Starchiojd a realizat o serie de activităţi în regim de parteneriat cu şcolile cu cls. I-VIII de unde-şi recrutează elevii , cu Şcoala Specială Vălenii de Munte  în vederea integrării elevilor cu cerinţe speciale de educaţie precum şi cu alte instituţii de învăţământ, pe linie educativă.

Un comentariu:

  1. Aveti o oferta foarte buna, sper ca tinerii din zona sa aleaga cursurile institutiei dvs. Mult succes in activitate si "La Multi Ani!"

    Adrian Nitu
    Programator / Ploiesti

    RăspundețiȘtergere